Μπίκος, ΔΕΠΑ: Το Αέριο Κερδίζει Όλο και Περισσότερο Μερίδιο Στο Παγκόσμιο Ενεργειακό Μίγμα

Μπίκος, ΔΕΠΑ: Το Αέριο Κερδίζει Όλο και Περισσότερο Μερίδιο Στο Παγκόσμιο Ενεργειακό Μίγμα
energia.gr
Τετ, 5 Ιουλίου 2017 - 10:42
Το φυσικό αέριο κερδίζει ολοένα και περισσότερο μερίδιο στο παγκόσμιο ενεργειακό μίγμα μαζί με τις ΑΠΕ, τόνισε ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΔΕΠΑ Δρ. Στυλιανός Μπίκος κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του διήμερου (4-5 Ιουλίου) workshop του ΙΕΝΕ σχετικά με το ρόλο του LNG στην ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης

Το φυσικό αέριο κερδίζει ολοένα και περισσότερο μερίδιο στο παγκόσμιο ενεργειακό μίγμα μαζί με τις ΑΠΕ, τόνισε ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΔΕΠΑ Δρ. Στυλιανός Μπίκος κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα του διήμερου (4-5 Ιουλίου) workshop του ΙΕΝΕ σχετικά με το ρόλο του LNG στην ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Δρ. Μπίκος επεσήμανε την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων χωρών σε ενεργειακά έργα (φυσικού αερίου και μη) της ΝΑ Ευρωπης και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς, όπως υπογράμμισε, τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα από τα μειονεκτήματα.

Ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της ΔΕΠΑ τόνισε, συγκεκριμένα, την ανάγκη για αλληλεξάρτηση μεταξύ των χωρών σε μελλοντικά ενεργειακά projects. Ομως, όπως πρόσθεσε, ένας κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι το κόστος των επενδύσεων, καθώς, αν και υπάρχουν πολλά σχεδιαζόμενα έργα, το εκτιμώμενο κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Επομένως, σύμφωνα με τον Δρ. Μπίκο, τίθεται το ερώτημα πώς όλα αυτά τα έργα θα χρηματοδοτηθούν.