Είναι ο Πάνος Καμμένος δικομανής; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι είναι, αν και λίγοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των δικών στις οποίες εμπλέκεται είτε ως ενάγων είτε ως εναγόμενος, είτε ως μηνυτής είτε ως κατηγορούμενος.
Μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Σταύρο Κοντονή, ζητώντας στοιχεία για καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του κ. Καμμένου, για τις αναφορές και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει ο ίδιος, για τις αγωγές που έχει καταθέσει αλλά και για τις αποζημιώσεις που έχουν επιδικαστεί εις βάρος του από αγωγές άλλων.
Πρόσφατα ο κ. Καμμένος άνοιξε –out of the blue, που λέμε στα ελληνικά- ένα νέο μέτωπο: με την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Εμφανίστηκε ένα πρωί στον ΣΚΑΪ και σε ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου σχετικά με το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι είναι καλές όλες οι επενδύσεις, εκτός από αυτήν της Ελληνικός Χρυσός που είναι «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος». Συμπλήρωσε ότι επίκειται «μια τεράστια οικολογική καταστροφή» και επεσήμανε ότι αυτό το αποτέλεσμα έχει σχέση «με την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού».
Κάποιοι γέλασαν ακούγοντας τα παραπάνω. Όχι όμως και οι άνθρωποι της Ελληνικός Χρυσός, οι οποίοι ετοίμασαν και κοινοποίησαν στον Πάνο Καμμένο εξώδικο δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση. Του ζητούν εντός τριημέρου από τη λήψη αυτής να προβεί στην άμεση ανάκληση των δηλώσεών του, τις οποίες χαρακτηρίζουν «συκοφαντικές και προσβλητικές». Μάλιστα, του ζητούν να γνωστοποιήσει την ανάκληση σε όλα τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα τηλεοπτικής, ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης.
Κι αν δεν το κάνει; Σε αυτήν την περίπτωση, επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, καταφεύγοντας στα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια. Και δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα το κάνει. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την παρέλευση του τριημέρου οι άνθρωποι της Ελληνικός Χρυσός θα καταθέσουν μήνυση αλλά και σχετική αγωγή αποζημίωσης. Μάλιστα, ασφαλείς πηγές κάνουν λόγο για απαίτηση ύψους 1.000.000 ευρώ, χρήματα που θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Γιατί, όμως, ο υπουργός Άμυνας επέλεξε για αντίπαλο την Ελληνικός Χρυσός και μάλιστα εισάγοντας δυο νέες αιτιάσεις, την απάτη και το ξέπλυμα χρήματος που άλλος πολιτικός δεν είχε τολμήσει να ξεστομίσει; Είναι χαρακτηριστικό ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Δημήτρης Σεβαστάκης) πήραν αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Επίσης, και ο χρόνος που επέλεξε να ανοίξει το μέτωπο κάνει εντύπωση. Ο Πάνος Καμμένος, μετά την προτροπή του «λιντσάρετε τον Πάχτα» (τότε δήμαρχο Αριστοτέλη) προς πολίτες που αντιδρούσαν στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός και είχε καταγραφεί από κάμερα, απέφευγε να καταφέρεται με βαριές κουβέντες δημοσίως εναντίον της επένδυσης. Δεδομένου και ότι η σχετική ποινική διαδικασία για την υπόθεση Πάχτα που έχει κινηθεί εναντίον του κ. Καμμένου δεν έχει προχωρήσει (λόγω αναβολών που ζητά η πλευρά Καμμένου, ενώ έχει γίνει άρση της ασυλίας του από τη Βουλή), είναι να απορεί κανείς με τις βαριές κουβέντες περί «απάτης» και «ξεπλύματος χρήματος».
Πιθανόν να πρόκειται για μια παρόρμηση της στιγμής, κάτι που ταιριάζει στον χαρακτήρα του υπουργού Άμυνας. Ίσως, πάλι, να το είδε σαν μια ένδειξη αφοσίωσης προς τον αγώνα του Αλέξη Τσίπρα – όποιος κι αν είναι αυτός, εκτός από τη θρησκεία και την οικογένεια. Ή, ακόμη, μπορεί να είδε στενό πολιτικό όφελος από το antigold κίνημα, το οποίο δηλώνει πολύ απογοητευμένο από το ΣΥΡΙΖΑ, άρα μπορεί να πει «μπράβο τον Πάνο τον Καμμένο, αυτό είναι παλικάρι, θα τον ψηφίσω».
Το μόνο βέβαιο είναι ότι του βγαίνει σε καλό που… παντρεύτηκε δικηγόρο!
(Πηγή: protagon.gr)