Για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, με το νέο πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γενς Πλέτνερ (Jens Plötner), σε συνάντηση γνωριμίας που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και η γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου, οι δύο πλευρές τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της μέχρι τώρα συνεργασίας στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας, ενώ παράλληλα συζήτησαν νέες δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκτασή της.

Για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, με το νέο πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γενς Πλέτνερ (Jens Plötner), σε συνάντηση γνωριμίας που είχαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και η γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου, οι δύο πλευρές τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της μέχρι τώρα συνεργασίας στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας, ενώ παράλληλα συζήτησαν νέες δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκτασή της.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλέτνερ υπογράμμισε ότι η διμερής συνεργασία με τη χώρα μας σε θέματα Έρευνας είναι μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν αμοιβαία, θέματα όπως η υποστήριξη της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών φορέων των δύο χωρών, η προώθηση νέων συνεργασιών, καθώς και η υποστήριξη ίδρυσης παραρτημάτων γερμανικών ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ελληνικά ερευνητικά κέντρα.

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και η από κοινού ολοκλήρωση της διακρατικής δράσης Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδας-Γερμανίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ ομολόγων υπουργείων και γγ σε θέματα νομικών ερευνών, πνευματικής ιδιοκτησίας και βιοηθικής, η υποστήριξη διμερούς συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας με το ομόλογό του ίδρυμα DFG, καθώς και η από κοινού υλοποίηση προγράμματος επισκέψεων και διαλέξεων στις δύο χώρες, επιφανών Γερμανών και Ελλήνων ερευνητών, καθηγητών, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, με σκοπό την ενίσχυση του αντίκτυπου της έρευνας στην κοινωνία.

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Ε&Τ ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη σχετικά με την πρόοδο της διακρατικής δράσης Έρευνας και Τεχνολογίας Ελλάδας-Γερμανίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μία δράση που έχει προκηρυχθεί από κοινού και βρίσκεται υπό αξιολόγηση.