Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη θέρμανση αυτό το χειμώνα αφού αναμένονται αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι οποίες ενδέχεται να ανέλθουν ακόμη και στα πέντε λεπτά το λίτρο. Οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα € 0,97/λίτρο στην Αττική, στο €1/λίτρο στην περιφέρεια και στα € 1,2/λίτρο στα νησιά.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη θέρμανση αυτό το χειμώνα αφού αναμένονται αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι οποίες ενδέχεται να ανέλθουν ακόμη και στα πέντε λεπτά το λίτρο.

Οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν στα € 0,97/λίτρο στην Αττική, στο €1/λίτρο στην περιφέρεια και στα € 1,2/λίτρο στα νησιά.

Ακόμη δυσκολότερες συνθήκες για τη θέρμανση των νοικοκυριών, όμως, αναμένεται να προκαλέσει η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.

Επισημαίνεται ότι, όπως προβλέπεται και από της μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, ο συνολικός προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να κατά 50 έως 60 εκατ. ευρώ.

Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα κριτήρια διανομής του επιδόματος θέρμανσης, οι περικοπές αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των δικαιούχων κατά 300.000.