Η Motor Oil Hellas κατέλαβε την 32η θέση μεταξύ των 50 εισηγμένων εταιρειών που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξίζει κανείς να παρακολουθεί το 2018, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το Bloomberg. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Motor Oil διαθέτει τα πλέον εξειδικευμένα διυλιστήρια στη Μεσόγειο, που της επιτρέπουν να επεξεργάζεται φθηνότερους τύπους αργού πετρελαίου

Η Motor Oil Hellas κατέλαβε την 32η θέση μεταξύ των 50 εισηγμένων εταιρειών που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αξίζει κανείς να παρακολουθεί το 2018, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Motor Oil διαθέτει τα πλέον εξειδικευμένα διυλιστήρια στη Μεσόγειο, που της επιτρέπουν να επεξεργάζεται φθηνότερους τύπους αργού πετρελαίου, προσφέροντάς της περιθώρια διύλισης άνω του μέσου όρου. Λόγω των παραγόντων αυτών, η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές του αργού.

Βασικό κριτήριο του Bloomberg για την επιλογή των 50 εταιρειών που περιλαμβάνονται στη λίστα μεταξύ 6000 εισηγμένων, είναι το γεγονός ότι «οι εταιρείες σχεδιάζουν να λανσάρουν σημαντικά προϊόντα ή υπηρεσίες την επόμενη χρονιά ή γιατί θα αντιμετωπίσουν ασυνήθιστες προκλήσεις». Για την κατάρτιση της λίστας ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως η αύξηση των εσόδων, το περιθώριο κέρδους, το μερίδιο αγοράς και ο δανεισμός.

Άλλες ενεργειακές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα του Bloomberg είναι: η Cabot Oil & Gas Corp. (7η θέση ), η Dong Energy A/S (15η ), η Engie SA (18η ), η Eni SpA (19η ), η Lundin Petroleum AB (30η ), η Patterson-UTI Energy Inc. (36η) και η China Shenhua Energy Co. (42η).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι την 9η θέση της λίστας καταλαμβάνει η Cosco Shipping Holdings Co.