«Κλείδωσαν» Δύο Συμφωνίες Μεταξύ της Gazprom και του Ιράν για Φυσικό Αέριο και LNG

«Κλείδωσαν» Δύο Συμφωνίες Μεταξύ της Gazprom και του Ιράν για Φυσικό Αέριο και LNG
energia.gr
Σαβ, 4 Νοεμβρίου 2017 - 10:16
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ιρανική National Iranian Oil Company (NIOC) που αφορά την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ιράν- Πακιστάν - Ινδίας. Παράλληλα, η Gazprom υπέγραψε μνημόνιο αλληλοκατανόησης με την ιρανική Industrial Development & Renovation Organization of Iran

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ιρανική National Iranian Oil Company (NIOC) που αφορά την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ιράν- Πακιστάν - Ινδίας.

Παράλληλα, η Gazprom υπέγραψε μνημόνιο αλληλοκατανόησης με την ιρανική Industrial Development & Renovation Organization of Iran, το οποίο «εκφράζει την πρόθεση των μερών να μελετήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της υλοποίησης έργων που σχετίζονται με την παραγωγή και εν συνεχεία προώθηση υγροποιημένου φυσικού αερίου σε τρίτες χώρες, καθώς και στον τομέα της επεξεργασίας της διύλισης και της χημικής βιομηχανίας».

Οι συμφωνίες αυτές ήρθαν σε συνέχεια σειράς συμφωνιών που είχε υπογράψει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Ιράν.