Αναζητώντας νέους πόρους για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση, η Saudi Aramco εξετάζει την προοπτική εισαγωγής αερίου από τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τη Ρωσία, όπως ανέφερε στο Bloomberg ο πρόεδρος της εταιρείας και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih.

Αναζητώντας νέους πόρους για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση, η Saudi Aramco εξετάζει την προοπτική εισαγωγής αερίου από τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τη Ρωσία, όπως ανέφερε στο Bloomberg ο πρόεδρος της εταιρείας και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al- Falih.

«Το ζήτημα του ρωσικού φυσικού αερίου και της δυνατότητας εξαγωγής του σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης ενδεχομένως και της Σαουδικής Αραβίας, είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική που δε θα αποκλειστεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είναι η πλέον προσιτή σε εμάς επιλογή; Η απάντηση σήμερα είναι πως όχι. Πιστεύω όμως είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή για να συζητήσουμε σχετικά τις δυνατότητες αγοράς LNG από το ρωσικό τμήμα της Αρκτικής», πρόσθεσε.