Ο κόσμος των αυτοκινήτων συγκλονίζεται από μικρές και μεγάλες επαναστάσεις καθημερινά και είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα τα οχήματα τα οποία θα οδηγούμε δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση όχι με τα παλαιότερα αλλά ακόμα και με τα σημερινά

Ο κόσμος των αυτοκινήτων συγκλονίζεται από μικρές και μεγάλες επαναστάσεις καθημερινά και είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα τα οχήματα τα οποία θα οδηγούμε δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση όχι με τα παλαιότερα αλλά ακόμα και με τα σημερινά.

Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με επιδόσεις παρόμοιες με εκείνες των βενζινοκίνητων. Δημιουργία βιοκαυσίμων που εκτός από χαμηλού κόστους είναι και άκρως φιλικά στο περιβάλλον. Τεχνολογίες που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να αναλαμβάνει μόνο του την οδήγηση είτε σε περίπτωση ανάγκης είτε απλώς για να ξεκουράζεται ο οδηγός. «Εξυπνα» ελαστικά από επαναστατικά υλικά που δεν γεμίζουν με αέρα και που ενημερώνουν συνεχώς τον οδηγό για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ή αν κάτι τα τρύπησε. Συστήματα παρακολούθησης του οδηγού που ελέγχουν αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα (υγείας, κούρασης) και όχι μόνο θα αναλάβουν δράση για να τον ειδοποιήσουν αλλά αν χρειαστεί θα οδηγήσουν το όχημα στην άκρη του δρόμου και θα στείλουν SOS στις αρμόδιες υπηρεσίες. Εσχάτως πολλές εταιρείες κατασκευάζουν διαφόρων ειδών αυτοκίνητα που με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπονται σε ιπτάμενα.

Θ.Λ.

(από www.tovima.gr)