Από τους βασικούς ομιλητές στο 3rd Energy Tech Forum που τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και θα πραγματοποιηθεί στο  Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, στις 18 Οκτωβρίου 2018 θα είναι ο κ. Γιώργος Σπύρου, εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο κ. Σπύρου είναι υπέρμαχος της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι μπορούν να συντελέσουν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και να μειώσουν την οριακή τιμή συστήματος

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει επισημάνει, επανειλλημένως την ανάγκη να στηριχθούν οι επενδύσεις στις ΑΠΕ ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος, τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα να μετατραπεί σε αποκλειστικό εισαγωγέα ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα είναι, πολύ σύντομα, απολύτως ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα καύσιμα. Η Ελλάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναδείξει τις ΑΠΕ ως το νέο εγχώριο καύσιμο και να γίνει παράλληλα «η μπαταρία της Ευρώπης», υποστηρίζει ο ίδιος.

«Ήδη, στον τομέα του ΑΠΕ συντελείται μια επανάσταση, ενώ ήδη είμαστε στις απαρχές μιας ακόμα επανάστασης, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Οι δύο αυτές πτυχές θέτουν σε πρώτη γραμμή την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα και μάλιστα επ'ουδενί δε θεωρούμε ότι έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια. Άλλωστε, για να πετύχουμεε τους δεσμευτικούς στόχους του 2020 απαιτείται υπερδιπλασιασμός των επενδύσεων», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου, μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΕΒ, στα τέλη του περασμένου Απρίλιο.

Ο Γεώργιος Σπύρου γεννήθηκε στη Χίο το 1946 και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1969, με Δίπλωμα Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Το 1970 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε Ιδρυτικό στέλεχος της εταιρίας Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ αυτής και υπεύθυνος του ενεργειακού επενδυτικού της προγράμματος μέχρι το 2004. Από το 2004 έως σήμερα, είναι διευθυντικό στέλεχος και Εντεταλμένος Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τέρνα Ενεργειακή Α.Ε.

Ο κ. Σπύρου είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ευρωπαϊκών θυγατρικών εταιρειών  του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή Α.Ε. και είναι υπεύθυνος ανάπτυξης του τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  στην  Ευρώπης και την Μέση Ανατολή. 

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ομίλου για τη διάδοση των ΑΠΕ (elfores), και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ, στον οποίο εξελέγη και επί τετραετία Πρόεδρος του Δ.Σ. αυτού.