Η ρωσική πετρελαϊκή Lukoil σχεδιάζει να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή πετρελαίου στο νέο της πεδίο Rakushechnoye στην Κασπία το 2023, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Lukoil, Vagit Alekperov και ο επικεφαλής της περιφέρειας του Αστραχάν, Sergey Morozov, συμμετείχαν από κοινού στην επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεων του πεδίου.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο έργο της εταιρείας στην Κασπία Θάλασσα, μαζί με άλλα δύο πεδία, τα Yury Korchagin και Vladimir Filanovsky.

Η εμπορική παραγωγή πετρελαίου, με εκτιμώμενο μέγιστο επίπεδο της τάξης των 1,2 εκατ. τόνων, αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Τα αρχικά ανακτήσιμα αποθέματα του πεδίου υπολογίζονται σε 39 εκατ. τόνους πετρελαίου και περίπου 33 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Το πεδίο Rakushechnoye ανακαλύφθηκε το 2001 και βρίσκεται 100 χλμ ανοικτά από τη δυτική ακτή της Κασπίας, σε απόσταση 160 χλμ μακριά από το λιμάνι του Αστραχάν και 8,5 χλμ από το πεδίο Vladimir Filanovsky.

Η Lukoil έχει πραγματοποιήσει δέκα ανακαλύψεις πεδίων υδρογονανθράκων στην Κασπία Θάλασσα μέχρι σήμερα, με συνολικά ανακτήσιμα αποθέματα ύψους 7 δισ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου.