Στόχο να σπάσει το φράγμα των 500.000 συνδέσεων ενέργειας εντός της επόμενης τετραετίας έχει θέσει η ΖeniΘ, η εξέλιξη της εταιρείας ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου της στην 84η ΔΕΘ, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και του πρέσβη της Ιταλίας κ. Luigi Maras, ο CEO της ZeniΘ, κ. Federico Regola ανακοίνωσε ότι η εταιρεία λανσάρει στην αγορά τρεις νέες υπηρεσίες - τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας – οι οποίες συμπληρώνουν τη βεντάλια των πρόσθετων παροχών της εταιρείας.

Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος περιηγήθηκε στο περίπτερο, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι «η Zeniθ είναι μια εταιρεία που συνδυάζει δυο τουλάχιστον χαρακτηριστικά - είναι ταυτόχρονα παρούσα στη λιανική αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μια επιχείρηση που είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, της Εni, στην Ελλάδα». Και κατέληξε: «Αυτό είναι διπλά καλό, διότι αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Εμείς ως Υπουργείο θέλουμε ένα απελευθερωμένο, ευρωπαϊκό περιβάλλον για την ενέργεια με πολλές και καλές επιλογές για τους καταναλωτές. Μέσω του ανταγωνισμού, υπηρετείται ο καταναλωτής, κι αυτήν την πολιτική θέλουμε να στηρίξουμε».

Κατά την κεντρική ομιλία του, ο CEO της ZeniΘ, κ. Federico Regola ανέφερε πως η εταιρεία έχοντας πετύχει τους στόχους της για πανελλαδική επέκταση, θέτει νέους, με τον κυριότερο να αποτελεί οι πελάτες της σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα να ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη. Τόνισε επίσης τη στόχευση της εταιρείας να συνδράμει τους πελάτες της στην εξοικονόμηση ενέργειας, με την εξυπνότερη χρήση της που θα στοχεύει στη λιγότερη κατανάλωσή της.

 

Ενδιαφέρον για τις εξελίξεις με τις ΝΟΜΕ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Regola, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πιθανότητα κατάργησης των δημοπρασιών ενέργειας ΝΟΜΕ, ανέφερει «θα θέλαμε να επισημάνουμε πως έχουμε εμπιστοσύνη ότι το Υπουργείο θα βρει την πιο δίκαιη λύση στο πλαίσιο πάντα του υγιούς ανταγωνισμού. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με τις Αρχές προκειμένου να μεταφέρουμε τη δική μας εμπειρία προς αξιοποίηση και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προς όφελος του καταναλωτή. Σ'αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, ασφαλώς ταυτόχρονα διατηρώντας τα νομικά μας δικαιώματα, όπως όλες οι εταιρείες, καθώς το θέμα αυτό δεν απασχολεί μόνο τη ZeniΘ αλλά όλο τον κλάδο"». Επεσήμανε παράλληλα ότι η ZeniΘ είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξη για το μέλλον του κλάδου της ενέργειας και πολύ θετική στη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση.

Κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου, ο διευθυντής Μarketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, αναφέρθηκε στα «20 χρόνια εμπιστοσύνης» που γιορτάζει φέτος η εταιρεία από τη μέρα που έφερε το φυσικό αέριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πριν επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη τη χώρα. Στα εγκαίνια του περιπτέρου της στη ΔΕΘ παρευρέθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και πολλοί εκπρόσωποι δήμων, φορέων και εταιρειών αλλά και ο κ. Pietro Galizzi, αντιπρόεδρος της ZeniΘ και εκπρόσωπος της EniGas e Luce, που αποτελεί πλέον τον μοναδικό μέτοχο της εταιρείας.

 

* Στη φωτογραφία ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, Διευθυντής Μarketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ, ο κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο κ. Pietro Galizzi, Αντιπρόεδρος της ZeniΘ και εκπρόσωπος της Eni Gas e Luce, ο Πρέσβης της Ιταλίας κ. Luigi Maras, και ο κ. Federico Regola, CEO της ZeniΘ κατά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων του περιπτέρου της ZeniΘ.