Η ΔΕΗ Προωθεί την Άμεση Επαναλειτουργία της Μονάδας 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Την άμεση επαναλειτουργία της μονάδας 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης προανήγγελλε ο βουλευτής ΝΔ, Κωνσταντίνος Βλάσσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση.

energia.gr
Πεμ, 17 Οκτωβρίου 2019 - 18:51

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλάσης, ύστερα από σχετική συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής της Επιχείρησης, έγραψε σε ανάρτησή του σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής, μεταξύ άλλων:

Όπως αποδεικνύεται, ο κ. Στάσης φαίνεται να έχει αναλάβει προσωπικά τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι όποιες δυσκολίες και καθυστερήσεις έχουν, εκ των πραγμάτων, πολιτικό πρόσημο, αφού για την επαναλειτουργία των μονάδων απαιτούνται να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που έθεσε το ΣτΕ, που έκρινε άκυρες τις αποφάσεις ανανέωσης των ΑΕΠΟ τους.

Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι τοπικοί παράγοντες και φορείς της περιοχής υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από την πλευρά του ΥΠΕΝ, για άμεση επαναλειτουργία των δύο μονάδων της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η κατάσταση δεν είναι εύκολη, εξαιτίας του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τις αποφάσεις ανανέωσης των ΑΕΠΟ. Είναι ενδεικτικό των δυσκολιών το ότι, ήδη από τον Μάρτιο του 2018, είχε τεθεί το ζήτημα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης του κ. Χατζηδάκη και άλλων 47 βουλευτών της ΝΔ, τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.