Στην ανάκαμψη της οικονομίας που πλήγηκε από την υγειονομική κρίση και για την εκτέλεση σημαντικών ενεργειακών έργων, θα διοχετευθούν τα δάνεια από το εξωτερικό που εξασφάλισε η κυβέρνηση της Αλβανίας, όπως ανέφερε σχετικά η υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας της γειτονικής χώρας. 

Η Αλβανίδα υπουργός είπε επίσης ότι σύμφωνα με ένα πρόχειρο υπολογισμό η ζημία από τον COVID -19 στα έσοδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 5% του ΑΕΠ, όταν το δημόσιο χρέος υπολογίζεται στο 75-80%.

Μιλώντας για το σχέδιο ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας, η κα Ντενάι ανέφερε ότι οι επενδύσεις σε υποδομές και ενέργεια είναι η πρώτη προτεραιότητα της Αλβανικής Κυβέρνησης. «Υπάρχει μια ξένη επένδυση από μια γαλλική εταιρεία στον ενεργειακό τομέα, αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, για καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια στην Kαραβάστα. Θα είναι το αεροδρόμιο στην Αυλώνα. Θα επενδυθούν επίσης κεφάλαια σε οδικές αρτηρίες για την καλύτερη σύνδεση πόλεων και αγροτικών περιοχών, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση στα Τίρανα και στο Δυρράχιο, αλλά και για να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή σε ολόκληρη την Αλβανία καθώς επίσης να βοηθήσει στον τουρισμό, ο οποίος έχει υποστεί τις χειρότερες επιπτώσεις από την πανδημία, να ανακάμψει», είπε.

Τέλος, η Αλβανίδα υπουργός αποκάλυψε ότι θα δρομολογηθούν πολιτικές για την προώθηση οικονομικής βοήθειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις