Ηλεκτρική Ενέργεια θα Παρέχει στη Λιβύη η Τουρκία Μέσω του Στόλου Πλοίων Karadeniz Holding

Ηλεκτρική Ενέργεια θα Παρέχει στη Λιβύη η Τουρκία Μέσω του Στόλου Πλοίων Karadeniz Holding
energia.gr
Πεμ, 9 Ιουλίου 2020 - 10:14

Με ηλεκτρική ενέργεια σκοπεύει να τροφοδοτήσει τη Λιβύη η Τουρκία, ενισχύοντας την οικονομική της παρουσία, την ώρα που παραμένει μετέωρη η πρόσφατη προσπάθεια για εκεχειρία ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Η τουρκική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω στόλου πλοίων, Karadeniz Holding, σκοπεύει να στείλει τεχνικό κλιμάκιο τις επόμενες εβδομάδες

στη Λιβύη με στόχο να αρχίσει να τροφοδοτεί με ρεύμα εντός 30 ημερών το δυτικό τμήμα της χώρας, που ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, την οποία στηρίζει στρατιωτικά και πολιτικά η Άγκυρα.

Η τουρκική επιχείρηση ειδικεύεται στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικού ρεύματος μέσω πλοίων τα οποία είναι αγκυροβολημένα στις ακτές. Πουλά ηλεκτρικό ρεύμα σε περισσότερες από δέκα χώρες που δεν μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες μέσω της εγχώριας παραγωγής, όπως ο Λίβανος και αρκετές χώρες της Αφρικής.

Τα σχέδια της τουρκικής εταιρείας ακολουθούν την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα Τούρκοι υπουργοί, προκειμένου να συζητήσουν με την κυβέρνηση της Τρίπολης τη συνεργασία σε τομείς όπως η ενέργεια, οι κατασκευές και οι τράπεζες.

Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί 25 πλωτά εργοστάσια με συνολική παραγωγή 4.100 μεγκαβάτ, μπορεί να τροφοδοτεί με ρεύμα τη δυτική Λιβύη μέσω των λιμανιών της Δυτικής Τρίπολης, του Αλ Κχομς και της Μισράτα.

(Από τη Ναυτεμπορική)