Επίθεση διαρκείας δέχονται οι ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, καθώς καθημερινώς στη χώρα καταγράφεται νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως, συμφώνως προς τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζων Χόπκινς, κατεγράφησαν 66.528 νέα κρούσματα, αριθμός που επιβεβαιώνει το γεγονός πως οι ΗΠΑ είναι η χώρα η οποία δέχεται το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία στον πλανήτη

Ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπερνά πια τα 3.250.000 και οι θάνατοι τους 135.000, το ιατρικό προσωπικό ανησυχεί, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας δοκιμάζεται σκληρά. Το πρόβλημα επικεντρώνεται κυρίως στις νότιες και δυτικές Πολιτείες. Στις Πολιτείες εκείνες δηλαδή που, κατά τις μαρτυρίες των ιατρών, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού για τη διενέργεια τεστ,  αλλά και αντιϊκών φαρμάκων, που είναι σημαντικά για τη θεραπεία των ασθενών. Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν με ασθενείς του Covid-19, με αποτέλεσμα οι ιατροί να αναγκάζονται να προβούν σε επιλογή ασθενών, ακυρώνοντας προγραμματισμένα χειρουργεία ώστε να αδειάσουν θάλαμοι, προκειμένου να μετατραπούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στους Financial Times για τις εξελίξεις αναφορικώς προς την πορεία της εξαπλώσεως της πανδημίας, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονυ Φάουτσι, παρομοίασε την κατάσταση με την «τέλεια καταιγίδα». Υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως πως η πανδημία θα εξακολουθήσει να αποτελεί για καιρό ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως η εξάπλωση του ιού δείχνει να είναι εκθετική.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εθεάθη να φορά προστατευτική μάσκα δημόσια, κατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουώλτερ Ρηντ, όπου συναντήθηκε με τραυματισμένους στρατιώτες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού.