Η Thermo King και η Trane Technologies, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα νέα υβριδικά συστήματα ψύξης για φορτηγά και φορτωτές παραδίδονται στους πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Τα νέα υβριδικά συστήματα ψύξης T-Series και UT Hybrid αλλάζουν απρόσκοπτα μεταξύ ντίζελ και ηλεκτρικού τρόπου, επιτρέποντας στους μεταφορείς να λειτουργούν σε εσωτερικές πόλεις, κατοικημένες περιοχές και ζώνες χαμηλών εκπομπών με τον κινητήρα ντίζελ της μονάδας.

Η εταιρεία Greggs, κορυφαίος λιανοπωλητής τροφίμων αρτοποιίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερα από 1.800 καταστήματα σε εθνικό επίπεδο, που εξυπηρετεί περισσότερους από έξι εκατομμύρια πελάτες την εβδομάδα, είναι ένας από τους πρώτους πελάτες στην Ευρώπη που γνώρισε τα οφέλη των νέων υβριδικών συστημάτων ψύξης. Τρία νέα φορτηγά με υβριδικά συστήματα Thermo King θα συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στη μείωση του κόστους λειτουργίας των εργασιών μεταφοράς φορτηγών τους στο κεντρικό Λονδίνο.

Η τεχνολογία Thermo King Hybrid σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις εταιρείες μεταφοράς και παράδοσης να αποδείξουν στο μέλλον τις ψυκτικές τους δραστηριότητες και τις επενδύσεις τους. Με αυτήν τη λύση μπορούν να μείνουν μπροστά από τους κανονισμούς, να ελέγξουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας τους και να επιτύχουν σημαντικούς στόχους βιωσιμότητας, δήλωσε ο Colm O Grady, υπεύθυνος προϊόντων της Thermo King. Η Thermo King ήταν η πρώτη που προσέφερε στους Ευρωπαίους πελάτες της ένα υβριδικό ψυγείο ρυμουλκούμενου. Τώρα, οι πελάτες μας μεταφοράς φορτηγών μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το καθαρότερο και ηλεκτρικό ψυκτικό μέσο μεταφοράς για να κάνουν την αστική διανομή πιο ευέλικτη και βιώσιμη.

Η νέα υβριδική λύση μονής και πολλαπλής θερμοκρασίας για φορτηγά διαθέτει εναλλάκτη Frigoblock και τεχνολογία μετατροπέα. Η υβριδική ψύξη T-Series και η υβριδική ψύξη UT εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ ηλεκτρικής και ντίζελ, όταν απαιτείται. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες μεταφορών να λειτουργούν σε πόλεις, κατοικημένες περιοχές και ζώνες χαμηλών εκπομπών με τον κινητήρα ντίζελ ψύξης.

Το σύστημα είναι επίσης καλά αποδεκτό από τους οδηγούς, κυρίως λόγω της απλής και ομαλής μετάβασης από τη μία τεχνολογία στην άλλη. Ο οδηγός χρειάζεται να ρυθμίσει το όχημα μόνο όταν φεύγει από την αποθήκη και το σύστημα θα αλλάζει απρόσκοπτα σε ηλεκτρικό ή ντίζελ κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις απαιτήσεις της μονάδας.

Οι λύσεις T-Series Hybrid και UT Hybrid ευθυγραμμίζονται με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας της Trane Technologies 2030 και τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών άνθρακα στους πελάτες κατά ένα gigaton ισοδύναμο με τις ετήσιες εκπομπές της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.