Τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid 19 έπληξαν σφόδρα την επιβατική κίνηση και καθήλωσαν τα αεροπλάνα. Μια από τις πολλές εταιρείες που επλήγησαν είναι και η αμερικανική United Airlines η οποία ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο του έτους ζημιές ύψους 1,63 δισ. δολαρίων και δραματική μείωση εσόδων.  Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 1,48 δισ. δολάρια,

μειωμένα κατά 87% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ωστόσο, ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα της τάξης του 1,32 δισ. δολαρίων.

Η United, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου, που αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις και να "προσγειώσει” τα αεροσκάφη της για να μειώσει τα κόστη της, ανακοίνωσε ότι έχει λάβει μέτρα για τον περιορισμών των επιπτώσεων της πανδημίας και αναμένεται ότι θα καταφέρει να μειώσει το ημερήσιο κόστος της στα 25 εκατ. δολάρια από 40 εκατ. δολάρια που ήταν στο β΄ τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές πολιτείες εξανεμίζει τις ελπίδες για άνοδο της επιβατικής κίνησης που είχε καλλιεργήσει η επανεκκίνηση των οικονομικής δραστηριότητας, καθώς εγείρονται φόβοι για νέα lockdown. Μάλιστα, είχε προειδοποιήσει τον προηγούμενο μήνα ότι κινδυνεύουν να χαθούν 36.000 θέσεις εργασίας το προσεχές φθινόπωρο εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.