Η Tesla έχει επιλεγεί ως προμηθευτής μπαταριών για ένα τεράστιο νέο έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και ενέργειας για το κέντρο δεδομένων της Switch στη Νεβάδα.Η Switch βρίσκεται σε γειτονική περιοχή με το Gigafactory Nevada της Tesla, όπου η εταιρεία παράγει τα προϊόντα σταθερής αποθήκευσης ενέργειας, όπως το Powerwall, το Powerpack και το Megapack. 

 

 

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο γίγαντας της υποδομής δεδομένων στράφηκε στην Tesla όταν αποφάσισε να «χτίσει» έναν τόνο νέας χωρητικότητας αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και ενέργειας για τις δραστηριότητές του στη Νεβάδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν σε τρία νέα έργα συνολικού ύψους 555 MW ηλιακής ενέργειας και 800 MWh αποθήκευσης μπαταρίας.

Η First Solar θα προμηθεύσει τα ηλιακά πάνελ και η Tesla θα παρέχει Megapacks για την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας, την οποία θα διαχειρίζεται το conEdison.

Ο Mark Noyes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του conEdison Clean Energy Businesses, σχολίασε την ανακοίνωση:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον σημαντικό ρόλο που έχουμε σε αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Η καινοτόμος συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών θα συνεχίσει να καθοδηγεί την ατζέντα αειφορίας για το Switch και το κράτος της Νεβάδας. "

Ο Adam Kramer, Switch EVP of Strategy, πρόσθεσε:

«Με τη σημερινή ανακοίνωση, ο Rob Gigawatt Nevada του Rob Roy έχει πλέον τέσσερα ηλιακά με έργα αποθήκευσης μπαταριών στην πολιτεία, δημιουργώντας σχεδόν 1 gigawatt ενεργειακών λύσεων. Αυτό το έργο διασφαλίζει επίσης ότι το κόστος ισχύος της Switch θα παραμείνει στο εύρος των 5 σεντ ανά KWh και οι πελάτες της Switch θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν χαμηλού κόστους, 100% ανανεώσιμη ισχύ για τις επόμενες δεκαετίες. "

Το έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του μεγέθους του και μία από τις μεγαλύτερες παραγγελίες της Tesla Megapacks μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την Tesla, ένα μόνο Megapack έχει χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 3 MWh και έναν μετατροπέα 1,5 MW.

Ήδη τον περασμένο μήνα εξασφάλισε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 100 MW / 400 MWh στην Καλιφόρνια, ενώ διαθέτει επίσης πολλά έργα μεγέθους GWh σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla αναπτύσσει ένα νέο έργο Megapack που υποστηρίζεται από την ενεργειακή πλατφόρμα «Autobidder AI»