Παρατείνεται έως την ερχόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, το dry run του Χρηματιστηρίου Ενέργειας εν όψει της πλήρους και κανονικής λειτουργίας των αγορών του Target Model στις 17 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση για την παράταση ελήφθη ώστε να δοθεί επιπλέον χρόνος στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν στη λειτουργία των νέων αγορών.

Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθούν τα μέχρι τώρα συμπεράσματα. Διαπιστώθηκε δε ότι υπάρχει πλέον τεχνική ετοιμότητα για την έναρξη του Target Model και ότι τα όποια μικροπροβλήματα ανέκυψαν στα πληροφοριακά συστήματα κατά τις δοκιμές αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, με συνέπεια η ηλεκτρονική υποδομή να μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας των αγορών.

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό η εβδομάδα από τις 7 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου θα αξιοποιηθεί για τον τεχνικό έλεγχο και την προετοιμασία όλων των συστημάτων.

Με δεδομένο ότι η ημερομηνία επίσημης έναρξης λειτουργίας των αγορών έχει οριστεί η 17η Σεπτεμβρίου, όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει έως τις 4 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, έτσι ώστε έως τις 11 Σεπτεμβρίου να έχουν λάβει τις Βεβαιώσεις Εγγραφής Μελών.