Nordex: Συνδέθηκε και η 50η Ανεμογεννήτρια στο Πάρκο Αιολικής Ενέργειας 300 MW Wieringermeer για την Vattenfall

Nordex: Συνδέθηκε και η 50η Ανεμογεννήτρια στο Πάρκο Αιολικής Ενέργειας 300 MW Wieringermeer για την Vattenfall
energia.gr
Δευ, 7 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:34

Η Nordex ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο μέρος του ολλανδικού έργου αιολικής ενέργειας 300 MW Wieringermeer για την Vattenfall. Η τελευταία από τις 50 ανεμογεννήτριες N117/3600 συνδέθηκε στο δίκτυο τον Αύγουστο. Η τοποθεσία του έργου έθεσε ιδιαίτερες προκλήσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία. ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή της επόμενης φάσης, με άλλες 32 ανεμογεννήτριες N117 / 3600.

H τοποθεσία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ όπου επικρατούν εξαιρετικές συνθήκες ανέμου. Ωστόσο, το Wieringermeer είναι μια εκκενωμένη περιοχή που πριν ανακτηθεί ήταν περίπου επτά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Με έκταση 300 km2, η περιοχή διασταυρώνεται από κανάλια και περιλαμβάνει επίσης ένα προστατευόμενο δάσος, καθιστώντας την ιδιαίτερη πρόκληση όσον αφορά την εφοδιαστική και την κατασκευή. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν πολλά όσον αφορά τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο, ο Όμιλος Nordex παρέδωσε όλα τα μέρη όπως και όταν ήταν απαραίτητα. Οι ανεμογεννήτριες ήρθαν σε επτά διαφορετικές διαμορφώσεις καθώς ήταν σημαντικό να παραδοθεί και να τοποθετηθεί η σωστή ανεμογεννήτρια στην κατάλληλη τοποθεσία.

Λόγω της χαμηλής φέρουσας ικανότητας του εδάφους, τα θεμέλια έπρεπε να συσσωρευτούν και επίσης να ανυψωθούν κατά 1,5 μέτρα για να αποφευχθεί η πλημμύρα. Επιπλέον, οι περιορισμοί σπάνιων πτηνών θέτουν όρια πρόσβασης και λειτουργίας σε ορισμένες ανεμογεννήτριες και τον αριθμό των γερανών που επιτρέπονται στο εργοτάξιο.

Οι ειδικές απαιτήσεις αυτού του έργου ανάγκασαν την Nordex Group να τροποποιήσει τις διαδικασίες της. Για παράδειγμα, ένα σύστημα αδειοδότησης βασισμένο σε διακριτικά εξασφάλισε ότι ήταν δυνατή η ασφαλής ανάθεση πολλών κατασκευαστικών ομάδων αξιόπιστα σε συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες.