Στρατηγική Συμφωνία Enel X - Weltmeister για την Ενίσχυση της Εξαγωγής Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Στρατηγική Συμφωνία Enel X - Weltmeister για την Ενίσχυση της Εξαγωγής Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 5 Ιανουαρίου 2021 - 02:44

Η Enel X, η επιχειρηματική πτέρυγα του Ομίλου Enel που δραστηριοποιείται στον τομέα των προηγμένων ενεργειακών υπηρεσιών και προϊόντων υπέγραψε συμφωνία με την Weltmeister, εμπορική επωνυμία των ηλεκτρικών οχημάτων της WM Motor Technology Co, μιας αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα την Σανγκάη, που ειδικεύεται στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Μετά την έναρξη λειτουργίας του γραφείου της που διαχειρίζεται θέματα ηλεκτρικής κινητικότητας στην Κίνα, η Enel X θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης Η/Ο της Weltmeister, σε παγκόσμιο επίπεδο, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την εξαγωγή οχημάτων αυτού του τύπου, καθώς και επιταχύνοντας τη διείσδυσή της σε υπερπόντιες αγορές.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με στόχο να προωθήσουν προϊόιντα  υψηλής ποιότητας, όπως και τη βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, με το πρώτο project να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Κίνα, το α’ τρίμηνο του 2021.

Χάρη στην εμπειρία της Enel X στην αγορά και το εκτεταμένο οικοσύστημα λύσεων ηλεκτρικής κινητικότητας, η Weltmeister θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των διεθνών πελατών της, παράλληλα με τη συνεχή εμβάθυνση της διαδικασίας διεθνοποίησης, με βάση τη συσσωρευμένη εμπειρία της στην προώθηση προϊόντων έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε υπερπόντιες αγορές, αλλά και στη βαθιά γνώση της στις ανάγκες των χρηστών, όπως επίσης και στην εφαρμογή της τεχνολογίας των μαζικών δεδομένων (big data). Οι δύο εταιρείες θα συμμετάσχουν σε μια πολυδιάστατη και σε βάθος στρατηγική συνεργασία σε τομείς όπως η έξυπνη εξαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι υπηρεσίες after sales, η αντιστοίχιση των υποδομών φόρτισης, όπως και η βελτίωση της εμπειρίας φόρτισης οχημάτων, καθώς και η εφαρμογή τεχνολογίας V2G. Επίσης, θα συνεργαστούν με σκοπό να προωθήσουν προϊόντα  υψηλής ποιότητας, καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη της έξυπνης, νέας βιομηχανίας ενεργειακών αυτοκινήτων και, τέλος, να δημιουργήσουν ένα νέο οικολογικό πρότυπο για «πράσινες», έξυπνες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της μετάβασης της Enel X σε ένα πλήρως βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να συνάπτει διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες που υιοθετούν τις αρχές της μακροχρόνιας ανάπτυξης και που δημιουργούν αμοιβαία κοινή αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο κ. Francesco Venturini, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel X. «Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στους τομείς των εξοπλισμών φόρτισης, λογισμικού και υλικού, V2G κλπ, αποτελεί μια ισχυρή συμμαχία, η οποία θα επιταχύνει την επανάσταση της ηλεκτρικής κινητικότητας», πρόσθεσε.

Όπως προβλέπουν οι όροι της εν λόγω συμφωνίας, η Enel X και η Weltmeister θα συνεργαστούν στενά σε θέματα ηλεκτρικής κινητικότητα, με την πρώτη να παρέχει έξυπνες λύσεις φόρτισης και one-stop after-sales υπηρεσίες για τα προϊόντα της Weltmeister Auto που θα εξάγονται σε υπερπόντιες αγορές, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νοτιοανατολική Ασία, διασφαλίζοντας, συνάμα,  ότι οι σχετικές εγκαταστάσεις φόρτισης θα πληρούν τις απαιτήσεις των προτύπων, πολιτικών και κανονισμών χρέωσης σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν τις πιθανότητες ενσωμάτωσης της τεχνολογίας V2G στην Ευρώπη, επιτρέποντας στους πελάτες να μειώσουν το κόστος χρήσης ενός ηλεκτρικού οχήματος, ενώ θα προσφέρουν, ταυτόχρονα, μια δυνητική εφεδρική πηγή ισχύος.