Αδειάζει το χρηματιστηριακό ταμπλό και το 2021, αφού διαγράφονται οριστικά στις 2 Φεβρουαρίου ακόμη 5 εισηγμένες (4 της κύριας αγοράς και 1 της ενναλακτικής), ανεβάζοντας σε 41 συνολικά τις εταιρείες που διεγράφησαν από το Χ.Α. την τελευταία τετραετία (2018-2021)

Πρόκειται για την Κεραμεία Αλλατίνη ΑΕ, την Axon Συμμετοχών, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και την Eurobrokers, οι οποίες τελούσαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαγραφή αποφασίστηκε επίσης και για τις ενταγμένες στην Εναλλακτική Αγορά μετοχές της εταιρείας Diversa AEBE. Ως ημερομηνία αφαίρεσης των μετοχών των προαναφερόμενων εταιρειών από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ορίζεται η Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.

 

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω 5 διαγραφές, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Χρηματιστήριο η Forthnet και η PaperPack, οι οποίες στη διάρκεια της παρελθούσης χρήσης άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι νέες διοικήσεις των εισηγμένων έχουν εκδηλώσει τη πρόθεση να οδηγήσουν τις μετοχές των εταιρειών εκτός του χρηματιστηριακού ταμπλό.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 μετρήσαμε 11 διαγραφές εισηγμένων. Ειδικότερα διεγράφησαν στις 10 Ιανουαρίου η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 12 Ιουνίου διεγράφησαν 3 πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου διεγράφη η Περσεύς και στις 4 Δεκεμβρίου διεγράφησαν οι εταιρείες Βωβός, Mega Chanel Aλφα Finance, Πήγασος και Χατζηκρανιώτη.

 

Το 2019 διεγράφησαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής 8 εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Άνεμος/Grivalia, Κρητών Άρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε 3 διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

 

Η τελευταία εισαγωγή μετοχών στο ταμπλό του Χ.Α. έγινε πριν από 3,5 χρόνια και αφορούσε την Briq ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων Φέσσα. Και πριν από αυτή είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2017 η είσοδος του ΑΔΜΗΕ, ενώ ένα χρόνο πριν είχε προηγηθεί η εισαγωγή των μετοχών της Intercontinental ΑΕΕΑΠ και τέλος τον Ιούλιο του 2014 είχε γίνει η εισαγωγή των μετοχών της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

 

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")