Οι Financial Times ανέφεραν την Τετάρτη ότι η ρωσική μονοπωλιακή εταιρεία OAO Gazprom, η οποία ελέγχεται άμεσα από το ρωσικό κράτος ανέβασε την αρχική της προσφορά για την απόκτηση του 51% των μετοχών της σερβικής εθνικής εταιρείας εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftne Industrije Srbije (NIS).

Οι Financial Times ανέφεραν την Τετάρτη ότι η ρωσική μονοπωλιακή εταιρεία   OAO Gazprom , η οποία ελέγχεται άμεσα από το ρωσικό κράτος ανέβασε την αρχική της προσφορά για την απόκτηση του 51% των μετοχών της σερβικής εθνικής εταιρείας εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου   Naftne Industrije Srbije ( NIS ). Η αρχική προσφορά ήταν 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση της Gazprom συμπεριλαμβάνει επίσης μία επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ στον ευρύτερο βιομηχανικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σερβίας καθώς επίσης και την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα διέρχεται μέσα απ’ τη Σερβία.

Οι δύο χώρες σχεδιάζουν να υπογράψουν συμφωνία αυτήν την Παρασκευή με την ευκαιρία της επισκέψεως του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Σερβία.

Οι δημοσίευση ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα και κάποιες ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού όπως η αυστριακή   OMV AG και η Ουγγρική   MOL nyrt εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά μεριδίου της NIS .