Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το αν θα ξεκινήσει τον Μάρτιο η νέα φάση του προγράμματος «Εξοικονομώ – αυτονομώ» για τη Μεσσηνία ήταν ο μηχανικός Βασίλης Παπαευσταθίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ως τεχνικός σύμβουλος

Η προηγούμενη φάση του προγράμματος προέβλεπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για την περιοχή στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο, ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου και εντάχθηκαν 2.500 αιτήσεις στα 45 μόλις λεπτά που έμεινε ανοιχτή η πλατφόρμα. Ακόμη 2.500 αιτήσεις θεωρούνται επιλαχούσες, αναμένοντας το νέο πρόγραμμα που υποτίθεται ότι θα ανοίξει τον Μάρτιο. Ωστόσο, ο κ. Παπαευσταθίου εκτίμησε ότι πριν από το Πάσχα μάλλον είναι απίθανο να ανοίξει η πλατφόρμα, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η υποβολή των Ε1.

Ειδικότερα για τις πολυκατοικίες, στην περιοχή της Μεσσηνίας έχει ανακοινωθεί ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις αλλαγές και τα νέα στοιχεία που ανακοινώνονται και να επιλέξουν έναν εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο.