Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Reggeborgh για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης

Ειδικότερα, το 61,27% των μετόχων ψήφισε υπέρ της πρότασης του ολλανδικού ομίλου, ενώ το 38,72% των μετόχων την καταψήφισε (λευκό – αποχή: 0,01%).

Η πρόταση αφορούσε την τοποθέτηση του Γιώργου Μυλωνάκη στη θέση του προέδρου, ενώ ο Αριστείδης Ξενόφος- πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ- προτάθηκε για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και αντιπροέδρου.

Οι μέτοχοι καταψήφισαν τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης, τα οποία αφορούσαν στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων και στη συνέχεια σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάσει πρότασης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, υπό τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση. Επίσης, υπερψηφίστηκε το τρίτο θέμα, για ανάκληση του Δ. Σ., με 61,14% έναντι 38,77%.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως

-Γεώργιος Μυλωνογιάννης, ανεξάρτητος μη εκτελεστικός πρόεδρος
-Αρης Ξενόφος, διευθύνων σύμβουλος
-Δημήτρης Κονδύλης, εκτελεστικό μέλος του ΔΣ
-Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ
-Αθηνά Χατζηπέτρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν χθες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος (ελέγχουν το 5% των μετοχών και το 25,5% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) αποσύρθηκαν, με συνέπεια η Γ.Σ. να πραγματοποιηθεί κανονικά. 

«Η Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ενημερώνει τους μετόχους της, ότι η εταιρεία INVESCO FINANCE S.A. απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας. Κατόπιν τούτου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Eλλάκτωρ ΑΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:00 π.μ., όπως είχε προγραμματισθεί», γνωστοποίησε η εταιρεία.