Οι μεταφορές πετρελαίου από την ιρακινά πεδία παραγωγής του Kirkuk στον τουρκικό σταθμό εξαγωγών του Ceyhan, στα παράλια της Μικράς Ασίας, μέσω αγωγού έχουν σταματήσει για πέμπτη συνεχόμενη μέρα όπως ανέφερε τοπικός ναυτιλιακός πράκτορας την Πέμπτη το πρωί.

Οι μεταφορές πετρελαίου από την ιρακινά πεδία παραγωγής του Kirkuk στον τουρκικό σταθμό εξαγωγών του Ceyhan , στα παράλια της Μικράς Ασίας, μέσω αγωγού έχουν σταματήσει για πέμπτη συνεχόμενη μέρα όπως ανέφερε τοπικός ναυτιλιακός πράκτορας την Πέμπτη το πρωί. Ο πράκτορας συμπλήρωσε ότι ο εφοδιασμός με πετρέλαιο από τον αγωγό σταμάτησε την Κυριακή μετά από συνεχείς διακοπές την προηγούμενη βδομάδα.

 

 Ο πράκτορας ανέφερε ότι οι συνολικές απογραφές μέχρι στιγμής των ήδη διαθέσιμών ποσοτήτων πετρελαίου που είναι έτοιμες για φόρτωμα ανέρχονται σε 450.000 βαρέλια και συνέχισε λέγοντας ότι η ποσότητα αυτή είναι τόσο μικρή που αν δεν αρχίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ξανά η ροή πετρελαίου από το Ιράκ τότε θα αρχίσουν να συσσωρεύονται εκατοντάδες πλοία στο λιμάνι του Ceyhan περιμένοντας να φορτώσουν πετρέλαιο.