Αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ηλεκτρισμού RWE ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η εταιρεία σκοπεύει να αρχίσει έρευνες σχετικά με κοιτάσματα πετρελαίου στο γερμανικό τμήμα της θάλασσας του Wadden

Αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ηλεκτρισμού RWE ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η εταιρεία σκοπεύει να αρχίσει έρευνες σχετικά με κοιτάσματα πετρελαίου στο γερμανικό τμήμα της θάλασσας του   Wadden παρόλο που το συγκεκριμένο μέρος τελεί υπό την αναγνώρισή της UNESCO ως παγκόσμια φυσική κληρονομιά.

Συνολικά θα γίνουν έξι ερευνητικές προσπάθειες άντλησης πετρελαίου στην θάλασσα του   Wadden , στους εθνικούς δρυμούς της περιοχής Schleswig - Holstein και στην νοτιότερη Σαξονία. Φυσικά οι οικολόγοι δηλώνουν ότι επαγρυπνούν και δεν θα διστάσουν να δημιουργήσουν θέμα αν οι περιοχές απειληθούν οικολογικά.

Αντιπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ευαίσθητη σε οικολογικά θέματα και θα είναι πολύ προσεκτική στα σχέδια της καθώς γνωρίζει ότι ιδιαίτερα η θάλασσα του Wadden είναι ένα είδος σημαντικού βιότοπου.