Aκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και παραγόντων της αγοράς καυσίμων για την επιβολή του ενιαίου φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, 25 ημέρες περίπου πριν από την εφαρμογή του μέτρου.


Aκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και παραγόντων της αγοράς καυσίμων για την επιβολή του ενιαίου φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, 25 ημέρες περίπου πριν από την εφαρμογή του μέτρου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και οι βενζινοπώλες «απειλούν» την κυβέρνηση με τον πληθωρισμό, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία που προτείνει το ΥΠΟΙΟ θα επιβαρύνει τα λειτουργικά έξοδά τους και αυτή την επιβάρυνση θα τη μετακυλίσουν στους καταναλωτές.


Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων. Μέχρι τότε το ΥΠΟΙΟ παρέτεινε μέχρι τις 20/3/2008 την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των καταστάσεων εξαμηνιαίων καταστάσεων πετρελαίου θέρμανσης για τις πωλήσεις του διαστήματος από 1/7/2007 έως 31/12/2007. Η προθεσμία έληγε στις 20 Ιανουαρίου.