Η Toyota Ανοίγει το Δρόμο για μια Πρωτότυπη Πόλη με Πράσινη Ισχύ

Η Toyota Ανοίγει το Δρόμο για μια Πρωτότυπη Πόλη με Πράσινη Ισχύ
energia.gr
Δευ, 1 Μαρτίου 2021 - 11:48

Η Toyota Motor Corporation και η Woven Planet Holdings, Inc., η εταιρεία Toyota Group που είναι υπεύθυνη για ένα ευρύ φάσμα έργων ανάπτυξης κινητικότητας, ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα σε μια φουτουριστική πρωτότυπη πόλη, που σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, στους πρόποδες του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία.

Η Toyota Woven City, η ...υφαντή πόλη (η Toyota ήταν αρχικά κατασκευαστής αργαλειών) θα βρίσκεται δίπλα στην τοποθεσία πρώην εργοστασίων Higashi-Fuji της Toyota Motor East Japan, Inc.

Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο CES στο Λας Βέγκας, θα με υδρογόνο και θα φιλοξενεί 2.000 άτομα. Η Toyota γράφει:

Το Woven City είναι ένα έργο που θα δείξει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην ανάπτυξη της κοινότητας. Στη μετάβαση της Toyota από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων σε μια εταιρεία κινητικότητας, το έργο θα φέρει τη ζωή της νέας τεχνολογίας σε πραγματικό περιβάλλον σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η αυτοματοποιημένη οδήγηση, η προσωπική κινητικότητα, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αναμένεται να προσφέρει μια σειρά ευκαιριών για επιχειρήσεις και ερευνητές σε όλο τον κόσμο.

Το Woven City θα έχει τρεις τύπους δρόμων μεταξύ τους στο επίπεδο του εδάφους, έναν αφιερωμένο στην αυτοματοποιημένη οδήγηση μηδενικών εκπομπών, έναν στους πεζούς και έναν στους πεζούς με οχήματα προσωπικής κινητικότητας. Θα υπάρχει επίσης ένας υπόγειος δρόμος που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Τα ίδια τα κτίρια θα κατασκευάζονται κυρίως από ξύλο, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά ιαπωνικά ξυλουργικά σε συνδυασμό με ρομποτικές μεθόδους παραγωγής. Οι στέγες θα καλυφθούν σε φωτοβολταϊκά πάνελ για τη συμπλήρωση των κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης ενέργειας. Τα τρόφιμα θα καλλιεργηθούν με υδροπονία.

Η κοινότητα θα ξεκινήσει με περίπου 360 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, οικογένειες με μικρά παιδιά και εφευρέτες, και τελικά θα έχει πληθυσμό άνω των 2.000, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Toyota. Η πλατφόρμα smart-city έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να εξαχθεί σε άλλες χώρες. Η Toyota δεν έδωσε ημερομηνία ολοκλήρωσης στον ιστότοπό της.