Το επιτόκιο του «πράσινου» ομολόγου της ΔΕΗ, η τιμολόγηση του οποίου ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4% ως αύριο, οπότε και κλείνει το βιβλίο προσφορών. Στόχος της Επιχείρησης είναι η άντληση περίπου μισού δις ευρώ, ενώ ήδη το επιτόκιο διαμορφώνεται στα 4% με 4,25%. Ο οίκος Fitch αξιολογεί με BB-(EXP)’/’RR4 τις ομολογίες που προανήγγειλε η ΔΕΗ, με μακροπρόθεση αξιολόγηση «BB-» και σταθερό outlook για την Επιχείρηση

Η ΔΕΗ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο συνολικό ύψος των προσφορών που θα συγκεντρωθούν αλλά και στη διάρθρωση των επενδυτών που θα τις υποβάλουν, ενώ η διαπραγμάτευση των τίτλων στην Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά θα διεξαχθεί από το Χρηματιστήριο του Δουβλίνου.

Αναλυτικότερα, ως προς τους επενδυτές, η HSBC Continental Europe και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Αlpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου με στόχους βιωσιμότητας (Sustainability Linked Bond, SLB) από ελληνική εταιρεία, με τη ΔΕΗ να έχει θέσει ως «ρήτρα αειφορίας» τη μείωση κατά 40% των ποσοτήτων CO2 που εκπέμπει το ηλεκτροπαραγωγικό της χαρτοφυλάκιο έως το τέλος του 2022, συγκριτικά με το 2019. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προβλέπεται «πέναλτι» 50 μονάδων βάσης στο επιτόκιο.