Την άντληση 100 εκατ. ευρώ από την αγορά πιθανόν να επιδιώξει τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ, μετά την εξαιρετική υποδοχή της οποίας έτυχε η έκδοση του SLB (sustainability linked bond) την περασμένη εβδομάδα. Όπως διευκρίνιζαν πηγές της Επιχείρησης, δεν θα εκδοθεί νέο ομόλογο αλλά θα ανοίξει και πάλι το βιβλίο

για το προηγούμενο με τις οριστικές αποφάσεις για την κίνηση να έχουν ληφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι η Επιχείρηση κατάφερε να αντλήσει 650 εκατ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου για 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%, με το 70% των συμμετεχόντων να είναι ξένοι επενδυτές.

Η έκδοση της Δευτέρας αναμένεται να έχει χαμηλότερο επιτόκιο ενώ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί roadshow όπως συνέβη στις αρχές του μήνα. Το βιβλίο προσφορών θα κλείσει αυθημερόν, ενώ το κουπόνι για την άντληση των κεφαλαίων μέσω του ομολόγου αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στο 3,5% με 3,7%. Τα αιτήματα για επανέκδοση προέρχονται κυρίως από επενδυτές του εξωτερικού που ήθελαν να συμμετάσχουν με μεγαλύτερα ποσά στην έκδοση. Η ρήτρα βιωσιμότητας που περιλαμβάνεται στους όρους της έκδοσης προβλέπει ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40 % το 2022 σε σχέση με το 2019 και, αν δεν το καταφέρει, να καταβάλει αυξημένους τόκους στους στους επενδυτές.

Με το ποσό που θα αντλήσει η ΔΕΗ, θα προβεί σε αποπληρωμή μέρους του δανεισμού της καθώς και σε επενδύσεις.