Ελαφρώς διαφοροποιημένα κέρδη σε σχέση με πέρυσι εκτιμά ότι θα εμφανίσει η Lukoil φέτος, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου, Βάγκιτ Αλεκπέροφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Ελαφρώς διαφοροποιημένα κέρδη σε σχέση με πέρυσι εκτιμά ότι θα εμφανίσει η Lukoil φέτος, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου, Βάγκιτ Αλεκπέροφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας. «Θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι» ανέφερε ο Αλεκπέροφ, σημειώνοντας ότι η οποία μικρή διαφοροποίηση θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της Lukoil σημείωσαν την περασμένη χρονιά αύξηση άνω του 7%, φτάνοντας στα οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια.

Χθες, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή των ΗΠΑ ConocoPhillips αποκάλυψε πως το 20% που κατέχει στη Lukoil θα της αποφέρει πιθανότατα κέρδη 1,82 δισ. δολαρίων για το 2007, γεγονός που σημαίνει ότι τα συνολικά κέρδη της ρωσικής εταιρείας εκτιμήθηκαν στα 9,1 δισ. δολάρια.

 Όπως αποκάλυψε ο Αλεκπέροφ, η Lukoil σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις 11 δισ. δολαρίων το 2008 και 10 δισ. δολαρίων το 2009 για την επέκταση της παραγωγής και την αναβάθμιση των διυλιστηρίων της.