Υποψηφιότητα ΗΑΕ για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (Cop28) το 2023

Υποψηφιότητα ΗΑΕ για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (Cop28) το 2023
energia.gr
Δευ, 24 Μαΐου 2021 - 13:04

Τα ΗΑΕ έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να φιλοξενήσουν μια σημαντική παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα, τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (Cop28)  τον Νοέμβριο του 2023. στο Αμπού Ντάμπι. Ο Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζάιντ, Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, ανακοίνωσε την προσφορά την Κυριακή.

«Η πρόκληση για το κλίμα είναι τρομακτική, αλλά συνδυάζεται επίσης με τεράστιες ευκαιρίες για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», είπε.

Ο Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζάιντ δήλωσε:

«Ως χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανίας υδρογονανθράκων και έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην ενεργειακή διαφοροποίηση στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο, έχουμε δει από πρώτο χέρι ότι υπάρχει τώρα μια άνευ προηγουμένου επιχειρηματική υπόθεση για το υψηλότερο επίπεδο φιλοδοξίας για το κλίμα - ειδικά όταν προωθεί την ισότητα των φύλων και ενδυναμώνει τη νεολαία."

«Το Cop28 θα αποτελέσει μια σημαντική στιγμή για να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία και το όραμά μας είναι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες για να πραγματοποιήσουμε τα καθαρά οικονομικά τους οφέλη από την ταχεία δράση».

Πιο πρόσφατα, τα ΗΑΕ και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ένα κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας, λίγες εβδομάδες μετά τη φιλοξενία του απεσταλμένου των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Αμπού Ντάμπι για τον περιφερειακό διάλογο για την κλιματική δράση.

Ο στόχος για το κλίμα επιδιώκει καινοτομία στη γεωργία σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή απειλεί τη σταθερότητα της παραγωγής τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Εάν η προσφορά είναι επιτυχής, θα φέρει χιλιάδες υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και εκπροσώπους στην πρωτεύουσα του Εμιράτου.