Η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων παγκοσμίως, ψήφισε υπέρ τριών από τους τέσσερις υποψηφίους του fund Engine No. 1 για το διοικητικό συμβούλιο της Exxon Mobil, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος

Η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Exxon με ποσοστό περίπου 6%. Η υποστήριξή της στα μέλη του fund που επικρίνει το υφιστάμενο ΔΣ της Exxon Mobil, έρχεται ενώ ο ενεργειακός κολοσσός η Exxon προσπαθούσε να πείσει τους κορυφαίους μετόχους της, συμπεριλαμβανομένων της Vanguard και της State Street, να υποστηρίξουν τους διοικητικούς της συμβούλους.

Το fund Engine No. 1 έχει επικρίνει την Exxon επειδή δεν κινείται αρκετά γρήγορα για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα. Η κίνηση της BlackRock δείχνει την έμφαση που αποδίδουν όλο και περισσότεροι οι επενδυτές στην περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG). Η συμμετοχή της Engine No. 1 στην Exxon, με κεφαλαιοποίηση περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αξίζει 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Exxon Mobil πραγματοποιείται την Τετάρτη και οι πηγές που μίλησαν στο Reuters προειδοποίησαν ότι οι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την ψήφο τους μέχρι τότε.

(από capital.gr)