Αυστραλία: Shell Energy και Edify Energy θα Κατασκευάσουν Μεγάλη Μονάδα Αποθήκευσης σε Σύστημα Μπαταριών 100MW

Αυστραλία: Shell Energy και Edify Energy θα Κατασκευάσουν Μεγάλη Μονάδα Αποθήκευσης σε Σύστημα Μπαταριών 100MW
energia.gr
Τετ, 26 Μαΐου 2021 - 10:29

Η Shell Energy και η Edify Energy πρόκειται να κατασκευάσουν μεγάλη μονάδα αποθήκευσης μπαταρίας 100MW, δύο ωρών στην περιοχή Riverina της Νέα Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, σε συμφωνία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με την κρατική κυβέρνηση. Η Shell έχει υπογράψει συμβόλαιο 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας

για κρατικά κτίρια, νοσοκομεία, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις και φαίνεται ότι η προτεινόμενη κατασκευή του ηλιακού αγροκτήματος 100MW / 200MWh δίπλα στο ηλιακό αγρόκτημα Darlington Point της Edify ήταν ένας βασικός παράγοντας κερδίζοντας το διαγωνισμό.

Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ιόντων λιθίου Riverina (RESS) θα κατασκευαστεί από την Edify παράλληλα με το ηλιακό αγρόκτημα Darlington Point 333MW, όπου θα συνδεθεί στο δίκτυο της TransGrid στον Υποσταθμό Darlington Point.

Η Shell έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Edify για ένα εξάρτημα ισχύος 60MW / 120MWh της μπαταρίας Riverina ως μέρος της «σύσφιξης» της για τη σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας NSW, η οποία εξυπηρετεί νοσοκομεία, σχολεία και κτίρια.
«Η αποθήκευση ενέργειας γίνεται γρήγορα μια αξιόλογη λύση χωρητικότητας για την Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, δεδομένης της γρήγορης και ακριβούς απόκρισής της», δήλωσε ο John Cole, Διευθύνων Σύμβουλος της Edify, η οποία δημιούργησε τo πρώτο μεγάλο σύστημα μπαταριών της Αυστραλίας που βρίσκεται δίπλα σε ένα ηλιακό αγρόκτημα, τα 25MW / 50MWh Gannawarra Energy Storage System στη Βικτώρια.