Η Tesla επιβεβαίωσε μέσω της προέδρου της ότι η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε ορυκτά μπαταριών, ειδικά λιθίου και νικελίου, από την Αυστραλία. Η Robyn Denholm, πρόεδρος της Tesla, η οποία τυχαίνει να είναι από την Αυστραλία, παρακολούθησε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Ορυκτών της

Αυστραλίας και σχολίασε την προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να εξασφαλίσει πόρους στη χώρα.

Επιβεβαίωσε ότι η Tesla προμηθεύεται ήδη τα τρία τέταρτα του λιθίου της από την Αυστραλία και σκοπεύει να αγοράζει ορυκτά περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη χώρα κάθε χρόνο και όπως δήλωσε στο Reuters:«Αναμένουμε ότι οι δαπάνες μας για τα ορυκτά της Αυστραλίας θα αυξηθούν σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για τα επόμενα χρόνια».

Επίσης πρόσθεσε για τις εξορυκτικές εταιρείες της Αυστραλίας:

«Οι αυστραλιανές εταιρείες εξόρυξης έχουν καλή φήμη, μεγάλη εμπειρία, επαγγελματισμό και προτιμούνται από τους κατασκευαστές που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την ικανοποίηση τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών απαιτήσεων».

Η Tesla είχε προηγουμένως εξασφαλίσει μια συμφωνία απορρόφησης με την Kidman Resources Limited για να πάρει λίθιο από το όρος της. Επίσης ένα έργο λιθίου της Ολλανδίας στο Earl Gray στη Δυτική Αυστραλία.

Επιπλέον, πέρα ​​από τις συμφωνίες προμήθειας, η Tesla ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα σχέδια να εξορύξει το ίδιο το λίθιο ξεκινώντας από αξιώσεις 10.000 στρεμμάτων που αγόρασαν στη Νεβάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk πρόσθεσε επίσης στα σχόλια της Denholm σχετικά με την εξασφάλιση ορυκτών από την Αυστραλία:

«Από εκεί παίρνουμε το μεγαλύτερο μέρος του λιθίου μας. Επίσης, ενώ οι μπαταρίες τηλεφώνου χρησιμοποιούν βαρύ κοβάλτιο, η Tesla χρησιμοποιεί κυρίως νικέλιο, το οποίο είναι πιο δύσκολο, αλλά έχει καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα (εύρος). "

Τον τελευταίο καιρό, ο Musk πιέζει τους παραγωγούς νικελίου να ενισχύσουν την παραγωγή καθώς αναμένει ότι η έλλειψη του συγκεκριμένου πόρου θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην παραγωγή μπαταριών.

Ωστόσο, έχουν ανακοινωθεί λιγότερες συμφωνίες για την εξασφάλιση του νικελίου.

Η Tesla επίσης φημολογείται ότι συνεργάζεται με την Giga Metals, η οποία αναπτύσσει ένα έργο νικελίου στον Καναδά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης συνδεθεί με ένα αμφιλεγόμενο ορυχείο νικελίου στη Νέα Καληδονία για ένα πιθανό έργο κατασκευής μπαταριών στην πλούσια σε νικέλιο Ινδονησία.