Η Ασία διαθέτει έναν αυξανόμενο αριθμό ηλιακών έργων που ξεπερνούν το 1GW, σύμφωνα με νέα έκθεση της Fitch, με την περιοχή να κυριαρχεί στην ανάλυση βάσης δεδομένων έργων της εταιρείας συμβούλων έτος. Ενώ η ηλιακή ανάπτυξη στην Ασία φυσικά κυριαρχείται από την Κίνα, ο Fitch σημείωσε ότι ακόμα δέκα αγορές στην ήπειρο διαθέτουν σχέδια ανάπτυξης ηλιακών έργων άνω του 1GW.

Συνολικά, η Fitch αναμένει ότι η συνολική ισχύς  ηλιακής ανάπτυξης της Ασίας θα ανέλθει στα 137,5GW, που αντιστοιχεί στο 42% του παγκόσμιου συνόλου. Ωστόσο, η εταιρεία συμβούλων σημειώνει επίσης ότι ο αριθμός της για την Κίνα υποεκπροσωπείται λόγω έλλειψης περαιτέρω στοιχείων, επομένως ο συνολικός αγωγός της Ασίας - και επομένως το μερίδιο αγοράς - αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Την Ασία ακολουθεί η Λατινική Αμερική η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη (NAWE) σύμφωνα με την Fitch, με τις ΗΠΑ να διαθέτουν τον μοναδικό μεγαλύτερο εθνικό ηλιακό έργο εκτός της Ασίας στα 40,9GW. Ο Fitch ανακοίνωσε ότι αναμένεται περαιτέρω ανοδική πορεία καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να προωθήσει τη νομοθετική της ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει μια μελλοντική δεκαετή επέκταση της πίστωσης φόρου επενδύσεων για ηλιακά έργα.
Τέλος Βραζιλία και Χιλή, στα 34,5GW και στα 17,3GW αντίστοιχα, είναι οι ηλιακοί σταθμοί ανάπτυξης της Λατινικής Αμερικής.