Μια νέα προσωπικότητα έρχεται να εμπλουτίσει το πολιτικό σκηνικό του Ισραήλ ύστερα από μια δωδεκαετία διακυβέρνησης της χώρας από τον «πολύ» Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο υπερεθνικστής Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος τοποθετεί τον εαυτό του δεξιότερα ακόμη και από τον προκάτοχό του, ηγείται της παράταξης Yamina που εμφορείτα από ακραία οικονομικές φιλελεύθερες απόψεις, τηρεί σκληρή γραμμή έναντι του Ιράν και αντιτίθεται σθεναρά στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε η ισραηλινή Κνεσέτ στον κ. Μπένετ σήμαινε πως ο νέος πρωθυπουργός θα ηγείτο ενός ετερόκλιτου συνασπισμού που θα στήριζαν κόμματα από την άκρα δεξιά μέχρι την αριστερή πτέρυγα της βουλής, αλλά και - οποία έκπληξη – από ένα αμιγώς αραβικό κόμμα.

Ο Ναφτάλι Μπένετ γεννημένος από αμερικανοεβραίους μετανάστες υπήρξε, έως το 1999 συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού καταπολέμησης φαινομένων απάτης, Cyota. Η απόφασή του να την πουλήσει τον έκανε πλουσιότερο κατά 145 εκατ. δολάρια. Αργότερα έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας προστασίας συσκευών, Soluto, της οποίας η πώληση του απέφερε άλλα 100 εκατ. δολάρια!. Η έμφυτη κλίση του στα επικερδή επιχειρηματικά deals του απέφερε επιπλέον 5 εκατ. δολάρια από την επένδυσή του στην αμερικανική Fintech Payoneer η οποία πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq, με τρέχουσα αποτίμηση ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη Πρόσωπα στην Επικαιρότητα εδώ