Η bp ventures έχει επενδύσει 7 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία φόρτισης έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων (EV), IoTecha, οδηγώντας έναν γύρο επενδύσεων ύψους 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εύχρηστη τεχνολογία της IoTecha συνδέει τους φορτιστές EV με το ηλεκτρικό δίκτυο χρησιμοποιώντας το IoT (Internet of Things)

βελτιστοποιώντας τη διαδικασία χρέωσης, αυτοματοποιώντας τις πληρωμές και παρέχοντας μειωμένο κόστος αλλά και πιθανή εξοικονόμηση ενέργειας στους πελάτες.

Αυτή η επένδυση στην IoTecha ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της bp να παρέχει πάνω από 70.000 δημόσια σημεία φόρτισης EV παγκοσμίως έως το 2030. Με την παγκόσμια αγορά υποδομής EV να ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια φορτιστές κτιρίων έως το 2030, η υποδομή φόρτισης πρέπει να προσαρμοστεί για να χειριστεί νέο υλικό και αυξημένη ζήτηση ισχύος.

Η ευφυής πλατφόρμα ισχύος της IoTecha, IoT.ON ™, επιτρέπει σε ιδιωτικά οχήματα και εταιρικά οχήματα από οποιονδήποτε κατασκευαστή να επικοινωνούν απρόσκοπτα με σταθμούς φόρτισης για να ενημερώνουν όταν χρειάζονται επαναφόρτιση. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει πληροφορίες με την πάροδο του χρόνου, προσδιορίζοντας μοτίβα και τις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε χρήστη σε όλες τις μορφές φόρτισης EV.

Η τεχνολογία επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες EV να πωλούν αχρησιμοποίητο ηλεκτρικό ρεύμα πίσω στο δίκτυο μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως Vehicle-to-Grid (V2G) ή αμφίδρομης φόρτισης.

Ο Richard Bartlett  της SVP, δήλωσε: «Η IoTecha βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τάσης προς την ηλεκτροδότηση και η μοναδική τεχνολογία τους συνδυάζει τη φόρτιση EV με έξυπνη συνδεσιμότητα για την εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας. Καθώς η ζήτηση για EV συνεχίζει να αυξάνεται, είμαστε ενθουσιασμένοι για να διερευνήσουμε πώς η IoTecha μπορεί να συνδεθεί με την ευρύτερη υποδομή EV της bp, για την υποστήριξη των στόχων των σημείων φόρτισης EV.

Ο Oleg Logvinov, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IoTecha, πρόσθεσε: «Οι βιομηχανίες μεταφορών και ηλεκτροδότησης έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία εκατό χρόνια χωρίς ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Η αυξανόμενη ''παλίρροια'' της ηλεκτροκίνησης των μεταφορών τους συγχωνεύει γρήγορα. Η έξυπνη και διαλειτουργική φόρτιση θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Η IoTecha είναι περήφανη που συμμετέχει στο οικοσύστημα των εταιρειών bp και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την επιτάχυνση της απελευθέρωσης άνθρακα μέσω της συνεργασίας και της συν-καινοτομίας ».

Η IoTecha θα χρησιμοποιήσει αυτήν την επένδυση για να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης της bp. Μαζί, η bp και η IoTecha θα εργαστούν για την επιτάχυνση της γενικής υιοθέτησης EV και θα υποστηρίξουν τη μετάβαση σε πιο βιώσιμη κινητικότητα. Αυτή η συνεργασία θα ενισχυθεί με το διορισμό του Shaun Healey (bp ventures) στο διοικητικό συμβούλιο της IoTecha.