Η bp ανακοίνωσε την ασφαλή έναρξη του έργου Manuel στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ. Πρόκειται για το τέταρτο από τα πέντε μεγάλα έργα που αναμένεται να παραδοθούν παγκοσμίως το 2021. Το Manuel περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα παραγωγής υποθαλάσσιων αντλήσεων από δύο νέα πηγάδια συνδεδεμένο στην πλατφόρμα Na Kika. Τα πηγάδια αναμένεται να αυξήσουν την ακαθάριστη παραγωγή της πλατφόρμας κατά περίπου 20.100 βαρέλια την ημέρα.

Ο Starlee Sykes, ανώτερος αντιπρόεδρος της bp στον Κόλπο του Μεξικού και του Καναδά, δήλωσε: «Το Manuel είναι ακριβώς το είδος του έργου υψηλής αξίας που είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας εδώ στον Κόλπο του Μεξικού. Η εστιασμένη επιχείρηση υδρογονανθράκων της bp αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας. Αυτή η εκκίνηση είναι ένα άλλο παράδειγμα της δέσμευσης της ομάδας μας για ασφαλείς και αξιόπιστες επιχειρήσεις."

Τα φρεάτια που λειτουργεί η bp, είναι σε βάθος περίπου 21.000 πόδια, βρίσκονται νοτιοανατολικά της πλατφόρμας Na Kika, περίπου 140 μίλια μακριά από την ακτή της Νέας Ορλεάνης. Η bp και η Shell κατέχουν το 50% του Manuel.

Ο Ewan Drummond, ανώτερος αντιπρόεδρος της bp έργων, παραγωγής και λειτουργιών δήλωσε: «Η πειθαρχημένη επένδυσή μας στο Manuel είναι μέρος του στόχου μας να προσθέσουμε 900.000 βαρ/ ημέρα,  παραγωγής από νέα έργα μέχρι το τέλος του 2021. Η ασφαλής παραγωγή υδρογονανθράκων από λεκάνες που γνωρίζουμε καλύτερα είναι ο πυρήνας για την προώθηση της στρατηγικής μας για να μετατραπούν σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας. "