Ο Λευκός Οίκος Ξεκινά τη Διαδικασία για την Έγκριση του Μεγαλύτερου Αιολικού Πρότζεκτ στις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος Ξεκινά τη Διαδικασία για την Έγκριση του Μεγαλύτερου Αιολικού Πρότζεκτ στις ΗΠΑ
energia.gr
Σαβ, 3 Ιουλίου 2021 - 14:22

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την 1η Ιουλίου ότι ξεκίνησε την εξέταση ενός προτεινόμενου έργου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, του έργου Virginia Beach Offshore Wind της Dominion Energy Inc. (Coastal Virginia Offshore Wind). Το έργο, το οποίο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με ηλεκτρισμό έως και 660.000 σπίτια, είναι το μεγαλύτερο προτεινόμενο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα

Πρόκειται για το πέμπτο υπεράκτιο αιολικό πρότζεκτ για το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να εξετάσει την έγκριση του πρότζεκτ από τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της αύξησης της ρυθμιστικής δραστηριότητας που αποσκοπεί στο να εγκαταστήσει στη χώρα 30 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030.

Η Dominion σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργασίες κατασκευής για το έργο, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2026, βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος. Η εταιρεία δηλώνει ότι θα ζητήσει έγκριση από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές αργότερα αυτό το έτος.

Το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεάνιας Ενέργειας του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει τη δημοσίευση ανακοίνωσης προθέσεων για την εξέταση του έργου στις 2 Ιουλίου, ξεκινώντας δημόσια διαβούλευση διάρκειας 30 ημερών για τον προσδιορισμό των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, η σχεδιαζόμενη τοποθεσία του οποίου βρίσκ

Σύμφωνα με την  Dominion, η ομοσπονδιακή εξέταση αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια. Η Dominion, η οποία δραστηριοποιείται στη Βιρτζίνια υπό την επωνυμία Virginia Electric and Power Co., προτείνει την κατασκευή έως και 205 στροβίλων. Η Dominion συνεργάζεται με τη Siemens Gamesa Renewable Energy SA για την προμήθεια στροβίλων ισχύος 14 MW η καθεμία για το έργο.