Ιαπωνία: Διαρροή Πετρελαίου από Φορτηγό Πλοίο που Προσάραξε και Κόπηκε στα Δύο

Ιαπωνία: Διαρροή Πετρελαίου από Φορτηγό Πλοίο που Προσάραξε και Κόπηκε στα Δύο
energia.gr
Πεμ, 12 Αυγούστου 2021 - 09:36

Το φορτηγό πλοίο Crimson Polaris υπό σημαία Παναμά προσάραξε έξω από λιμάνι της βόρειας Ιαπωνίας και κόπηκε στα δύο ενώ σημειώνεται διαρροή πετρελαίου. Ευτυχώς κανένα από τα 21 μέλη του πληρώματός του δεν τραυματίστηκε, ενώ η μόλυνση καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί κι ως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έφθασε στις ακτές, γνωστοποίησε η Ιαπωνική Ακτοφυλακή. Το Crimson Polaris, 39.910 τόνων, μετέφερε θρυμματισμένη ξυλεία όταν προσάραξε

χθες Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι Χατσινόχε. Το πλήρωμα μπόρεσε να το απεγκλωβίσει, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν έφθασε μακριά, και αγκυροβόλησε 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Στο κύτος του φορτηγού σχηματίστηκε ρωγμή και στη συνέχεια κόπηκα στα δύο ενώ διαρρέει πετρέλαιο. Σήμερα ήταν ορατή πετρελαιοκηλίδα έκτασης 5,1 x 1 χλμ., σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Πάντα σύμφωνα με το ιαπωνικό λιμενικό σώμα, καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας και την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής από σκάφη του.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας έλαβε κλήση κινδύνου από το σκάφος περίπου στις 7:50 το πρωί τοπική ώρα. Λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι, ξεκίνησε αεροπορική μεταφορά με ελικόπτερο διάρκειας περίπου πέντε ωρών για να μεταφερθούν στην ακτή τα 21 μέλη του πληρώματος.