Η Saudi Aramco επενδύει, παράλληλα με το κρατικό fund του βασιλείου και την ACWA Power με έδρα το Ριάντ, στο μεγαλύτερο ηλιακό πρότζεκτ του πετρελαϊκού κολοσσού ισχύος 1,5 GW, καθώς η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ειδικότερα, η θυγατρική Saudi Aramco Power Co., εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της ACWA Power and the Water & Electricity Holding Co., ή Badeel, ιδιοκτησίας του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), αποκτώντας ποσοστό 30% στο όχημα ειδικού σκοπού Sudair One Renewable Energy Co., όπως ανέφερε η ACWA Power σε δήλωση της 15ης Αυγούστου. Η ACWA Power και η PIF θα κατέχουν ο καθένας μερίδιο 35%. Η ACWA Power ανήκει κατά 50% στην PIF.

Η ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα Sudair, ύψους 907 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι το πρώτο έργο στο πλαίσιο του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της PIF που έχει ως στόχο να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση της Σαουδικής Αραβίας και να συνεισφέρει το 70% της ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πρόσθεσε η ACWA.

Αυτή είναι η πρώτη επένδυση της Aramco στο πρόγραμμα.