Γερμανία: Κρατική Επιχορήγηση 60 Εκατ .Ευρώ σε Πρότζεκτ για Τεχνολογίες Ηλεκτρολύτη για Βιομηχανική Παραγωγή

Γερμανία: Κρατική Επιχορήγηση 60 Εκατ .Ευρώ σε Πρότζεκτ για Τεχνολογίες Ηλεκτρολύτη για Βιομηχανική Παραγωγή
energia.gr
Τρι, 11 Ιανουαρίου 2022 - 15:00

Η γερμανική κυβέρνηση παρέχει επιχορήγηση 60 εκατομμυρίων ευρώ για το πρότζεκτ H2Giga, που στόχο έχει να προετοιμάσει τεχνολογίες ηλεκτρολύτη για βιομηχανική παραγωγή σε κλίμακα γιγαβάτ, σύμφωνα με την Sunfire που εδρεύει στη Δρέσδη

Το έργο στοχεύει στη σημαντική επέκταση της παραγωγικής ικανότητας με έδρα τη Γερμανία για την κάλυψη της ταχέως αναπτυσσόμενης ζήτησης στην παραγωγή πράσινης υδρογόνου, η οποία προβλέπεται να αυξηθεί από τα 0,2 GW σήμερα σε 40 GW έως το 2030.

«Η δέσμευση χρηματοδότησης θα επιταχύνει την κυκλοφορία των καινοτόμων ηλεκτρολυτών υψηλής θερμοκρασίας (SOEC)», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. «Υπό την ηγεσία της Sunfire, 15 συνδεδεμένοι εταίροι θα λάβουν 33 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία διαδικασιών παραγωγής και τη βελτιστοποίηση των συστημάτων. Χάρη στη χρήση θερμότητας από βιομηχανικές διεργασίες, οι ηλεκτρολύτες SOEC της Sunfire απαιτούν έως και 30% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από άλλες τεχνολογίες για την παραγωγή ενός κιλού υδρογόνου».

Η Sunfire και οι οκτώ συνδεδεμένοι εταίροι της έχουν επίσης λάβει 27 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουν την παραγωγή τεχνολογίας αλκαλικών ηλεκτρολύτη σε κλίμακα γιγαβάτ.