Μια καναδική startup μόλις συγκέντρωσε μια επένδυση ορόσημο από την Goldman Sachs για να δημιουργήσει τεράστιο χώρο αποθήκευσης για καθαρή ενέργεια. Το Hydrostor αποθηκεύει την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια συμπιέζοντας τον αέρα σε υπόγεια σπήλαια. Ενημερώνει μια μακροχρόνια τεχνολογία που δεν απογειώθηκε ποτέ για ηλεκτρική αποθήκευση. Η Hydrostor πιστεύει ότι οι τροποποιήσεις που έχει κάνει θα επιτρέψουν την υπόγεια αποθήκευση

να λειτουργεί σε περισσότερα μέρη - όπως τα δίκτυα χρειάζονται όλο και περισσότερο βοήθεια για να μετατρέψουν την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια 24/7.

Η Goldman Sachs συμφώνησε και επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια από το τμήμα ιδιωτικών κεφαλαίων της. Αυτό είναι ασυνήθιστο για τον τομέα αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας, ο οποίος συνήθως αντλεί πιο επικίνδυνες επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Αυτή η επένδυση υπερβαίνει τα 240 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε η Form Energy πέρυσι για να εμπορευματοποιήσει τη νέα της τεχνολογία μπαταριών σιδήρου-αέρα. Αυτό καθιστά την αύξηση της Hydrostor's μία από τις μεγαλύτερες εταιρικές επενδύσεις που έγιναν ποτέ σε εταιρεία αποθήκευσης μεγάλης διάρκειας.

Αυτό προμηνύει απτή επιτάχυνση για μια startup που προχώρησε πολύ, ξοδεύοντας σχετικά λίγα χρήματα.