Κοπάζουν οι ιαχές του πολέμου με την προσπάθεια διπλωματικής εκτόνωσης της ουκρανικής κρίσης να κερδίζει έδαφος. Παρά την απόρριψη από αμερικανικής πλευράς του ρωσικού αιτήματος για μη ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας, το Κρεμλίνο άφησε ανοικτό το παράθυρο διαλόγου

Παράλληλα το Κίεβο χαιρέτισε τη συνέχιση των συνομιλιών με τη Μόσχα στις αρχές Φεβρουαρίου, εκτιμώντας πως για τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες, η Ρωσία θα παραμείνει στον δρόμο της διπλωματίας. Απαντώντας γραπτώς στα ρωσικά αιτήματα, τα οποία επέδωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μόσχα, οι ΗΠΑ επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν την πολιτική «ανοικτών θυρών» του ΝΑΤΟ, προσφέροντας παράλληλα, όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, «μια βασική και ρεαλιστική αξιολόγηση» στις ανησυχίες του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα δεν βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, μετά την επίσημη απάντηση των ΗΠΑ. Επίσης εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε πως ακόμη και η σκέψη πως θα ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι «απαράδεκτη».

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")