Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αναμένει συνεχές πλήγμα από την έλλειψη ημιαγωγών αυτό το έτος, αν και θα είναι σε θέση να αυξήσει την παραγωγή στο β΄ εξάμηνο του έτους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Herbert Diess. "Η κατάσταση του εφοδιασμού γίνεται καλύτερη, αλλά ακόμη και το 2022 δεν θα είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε

όλα τα αυτοκίνητα που θα μπορούσαμε να πουλήσουμε. Αλλά βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω αυξήσεις της παραγωγής, ειδικότερα στο β΄ μισό του έτους”, ανέφερε ο Diess σε ομιλία του.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο έχουν πληγεί από την απουσία ημιαγωγών που προκάλεσε ο κορονοϊός στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και από την αυξημένη ζήτηση ημιαγωγών στις επιχειρήσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών.

Η Volkswagen τόνισε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι οι νυχτερινές βάρδιες στο εργοστάσιο του Βόλφσπουργκ θα μειωθούν σε ορισμένες γραμμές παραγωγής, λόγω έλλειψης επεξεργαστών.

Ο Diess τόνισε πως θα χρειαστούν επίσης προσαρμογές της παραγωγικής ικανότητας μεσοπρόθεσμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας τόνισε πως η προμήθεια των επεξεργαστών ήταν η μόνη μεγάλη πρόκληση αυτή τη στιγμή, με κορυφαία μοντέλα των premium εμπορικών σημάτων της να έχουν ήδη εξαντληθεί για όλο το 2022, ενώ οι δραστηριότητες φορτηγών έχουν επίσης γεμάτα τα βιβλία παραγγελιών.

capital.gr