Οικονόμου: «Στηρίζουμε Σταθερά την Διαφοροποίηση Πηγών Ενέργειας και την Ενεργειακή Ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων»

Οικονόμου: «Στηρίζουμε Σταθερά την Διαφοροποίηση Πηγών Ενέργειας και την Ενεργειακή Ασφάλεια των Δυτικών Βαλκανίων»
energia.gr
Πεμ, 3 Νοεμβρίου 2022 - 17:01

«Η Ελλάδα -ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και η πρώτη χώρα της Βαλκανικής που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα- στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Βερολίνο και συμμετέχει στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια

Όπως πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, η χώρα μας στηρίζει, επίσης, την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια, «τόσο με τις υποδομές που αναπτύσσουμε, όσο και με τις γενικότερες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα. Πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της περιοχής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο ρόλος αυτός αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς παράγοντες, καθώς η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων και την εμπέδωση της σταθερότητας που βασίζεται στο δίκαιο και τη νομιμότητα.