Δυστοκία παρατηρήθηκε στην εκταμίευση της επιδότησης ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, με συνέπεια το βάρος να πέσει στους παρόχους, που καλύπτουν κάθε φορά τα αντίστοιχα ποσά και αναμένουν, με τη σειρά τους, να τα εισπράξουν το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μηνός

Έτσι, όπως αναφέρει σε χθεσινό (03/11) δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», κονδύλι 1 δις από την επιδότηση του μηνός Σεπτεμβρίου … «σκόνταψε» στη διαδρομή από το ΥΠΕΝ προς το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο ταμείο έχει καταβάλει μόνο τα 250 εκατ. ευρώ από το συνολικό κόστος των 1,9 δις για τις επιδοτήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη «τρέχουν» οι επιδοτήσεις ύψους 1,1 δις ευρώ για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ως άνω δημοσίευμα, μόλις στις 31 Οκτωβρίου δόθηκε η έγκριση από ΥΠΕΝ, αλλά στη συνέχεια έπρεπε να επιλυθεί το ζήτημα της εκταμίευσης των χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου κατατίθενται, καθώς η τελευταία δεν διαθέτει …e-banking! Κατά συνέπεια, ενώ οι πάροχοι ανέμεναν προκαταβολή του 70% των επιδοτήσεων ώστε να διευκολυνθεί η -εξαιρετικά στενή – ρευστότητά τους, κατέληξαν να αναμένουν επί δίμηνο για να εισπράξουν όσα έχουν ήδη πληρώσει στην αγορά.