Η Άγκυρα Ψάχνει Υφαλοκρηπίδα! – Άδεια σε Ιταλικό Σκάφος για Έρευνες

Η Άγκυρα Ψάχνει Υφαλοκρηπίδα! – Άδεια σε Ιταλικό Σκάφος για Έρευνες
του Κώστα Βενιζέλου
Πεμ, 10 Νοεμβρίου 2022 - 18:12

«Μια ιταλική εταιρεία υπέβαλε αίτηση στην Άγκυρα για να κάνει επιστημονική έρευνα στη δική μας υφαλοκρηπίδα. Αυτό σημαίνει αναγνώριση της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Και εμείς φυσικά τους δώσαμε αυτή την άδεια υποκείμενη σε κάποιους όρους φυσικά»

Αυτά ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας κατά την έναρξη των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Η αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών είναι γενική καθόλου συγκεκριμένη και είναι προφανές ότι δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτε. Ειδικά όταν μια έρευνα, από ιδιωτική προφανώς εταιρεία, σε όποια περιοχή και να γίνει, τούτο σημαίνει και αναγνώριση υφαλοκρηπίδας. Ας ελπίσουμε, βέβαια, ότι οι έρευνες δεν θα γίνουν σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου ή της Ελλάδος. Περαιτέρω, ο Τσαβούσογλου στην ενημέρωση στην οποία είχε προβεί, υποστήριξε ότι η Τουρκία προστατεύει με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και των κατεχομένων, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (μετάφραση Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών).

(η συνέχεια στο slpress.gr)